måndag 24 augusti 2009

Chicken Liver Mousse





Sidan 12. Åh, jag kände på mig att det skulle bli bajs ikväll. Bajs i Pillivuyt-skål. Det är dags för kycklinglevermousse och jag har handlat lever från Kronfågel. Jag funderar över två saker:

1. Varför har jag inte kompletterat med the deluxe inclusion som Balthazar rekommenderar? Alltså ett par skedar färdigköpt gåslevermousse för att dryga ut och smaksätta kycklingens lever.
2. Varför är det ingen grädde i receptet?

"Kommer vi att äta det här ikväll, älskling? Till middag!?"
"Det verkar jobbigt."
"Vi gör pasta."
"Ja."

Det här är en mycket enkel rätt att laga visar det sig. Svipp, svopp, bzzz i processorn. Kycklinglevermoussen bakar på inne i ugnen. Innan den ens är klar sitter vi och äter pasta-med-saltåtomatsås-kapris-oliver-getost-gräslök. Tur, tur, tur att vi inte är helt tappade bakom en kokbok ...

Moussen har kommit ut ur ugnen nu. Den luktar juligt av quatre épices, lite unket också.
"Jag håller mig undan", säger maken.
Det guppar till i magen. Håhååå. Smakar lite. Det KAN bli gott som ersättning för leverpastej på rostat bröd senare ikväll.

2 kommentarer:

  1. Aaaahh, det ser ju ut som bajs! Jag tror detta recept kommer att ligga etta på äcklighetstoppen när du lagat dig igenom alla recept...

    Lots of love
    Hanna

    SvaraRadera
  2. ;)

    Skålarna står kvar i kylen, ska slänga dem nu!

    Puss på nos!
    /Rebbis

    SvaraRadera